Positieve gezondheid

Het aanbod in de Beter in de Groen-zoeker helpt mensen hun gezondheid te verbeteren. ‘Positieve gezondheid’ is een nieuw begrip in Nederland. Veel mensen vinden dat ze gezond zijn als ze geen lichamelijke klachten hebben en niet ziek zijn. Maar Positieve gezondheid is méér dan niet ziek zijn. Want ook mensen met een (chronische) ziekte kunnen zich gezond voelen en dat op een heleboel terreinen ook zijn. Zij kunnen leren omgaan met hun ziekte en zich aanpassen aan de veranderingen in hun leven.

Positieve gezondheid gaat niet over het ontkennen van ziekte, of problemen, maar over hoe je daar goed mee om kunt gaan. Ook gaat het over wat je kunt doen om je goed of beter te voelen.

In de Beter in het Groen-zoeker vind je begeleid aanbod in een groene leefomgeving dat effect kan hebben op alle zes dimensies van positieve gezondheid:

  • Lichaamsfuncties: zoals je gezond voelen, bewegen, fitheid.
  • Mentaal welbevinden: zoals vrolijk zijn, concentreren, omgaan met verandering, jezelf accepteren.
  • Zingeving: zoals zinvol leven, levenslust, blijven leren.
  • Kwaliteit van leven: zoals genieten, lekker in je vel zitten, balans.
  • Meedoen: zoals sociale contacten, erbij horen, samen leuke dingen doen.
  • Dagelijks functioneren: zoals zorgen voor jezelf, kennis van gezondheid, kunnen werken.

De GGD AppStore is de toegangspoort naar betrouwbare apps/websites over gezondheid. De Beter in het Groen-zoeker is in de GGD-Appstore opgenomen bij alle zes dimensies en met 4,5 ster (uit 5) gewaardeerd door deskundige gezondheidsprofessionals.