Bewegen is belangrijk voor een goede gezondheid en daarom maakt De Hart&Vaatgroep beweeginitiatieven beter vindbaar. Een van de initiatieven in de Beter in het Groen-zoeker op haar website is Nordic Walking Bilthoven. Wekelijks gaan meerdere groepen de natuur in om hart- en vaatpatiënten en andere geïnteresseerden te helpen hun gezondheid te verbeteren. Wandelsportinstructeur Ger Kerkhoven: “De Nordic wandeltrainingen zijn het begin van een betere leefstijl…We halen mensen uit hun dagelijkse sleur, ze maken een praatje met anderen en beleven de natuur. Tevreden wandelaars vertellen dat ze de hele week een betere conditie en minder stress ervoeren. Dat is voor hart- en vaatpatiënten geweldig. Stress is een zeer onderschat gevaar.”

Ook professor Erik Scherder pleit voor buiten in de natuur bewegen:

“Niet alleen de frisse zuurstofrijke lucht doet ons goed. Het daglicht heeft ook een gunstig effect op ons dag- en nachtritme. De verrijkende omgeving die iedere keer verandert, zorgt voor genoeg prikkels.”

Lees het hele artikel in de Vida (nr 1, 2016), het lifestylemagazine van De Hart&Vaatgroep, ook online in te zien: klik hier.

Foto: De Hart&Vaatgroep

Foto: De Hart&Vaatgroep