Beleefdag – Schoorlse Duinen

Buiten in het groen is goed voor je gezondheid!

Kom daarom naar de Beleefdag Beter in het Groen op zondag 1 oktober in het Buitencentrum Schoorlse duinen en doe mee aan Beter in het Groen – activiteiten.

Programma

De Beleefdag Beter in het Groen Schoorl is van 14.00 tot 17.00 uur. De hele middag kun je de informatiemarkt bezoeken.

14.00 uur: lezing van Tjisse Brookman, De Friesland Zorgverzekeraar, over het onderzoek van Agnes van den Berg naar Groen en Gezond

15.00 uur: start 1e ronde buitenactiviteiten Beter in het Groen

16.00 uur: start 2e ronde buitenactiviteiten Beter in het Groen

Let op, voor buitenactiviteiten geldt: vol = vol. Trek voor buitenactiviteiten je wandelschoenen aan!

Wat is er te doen?

  • Volg een workshop van Boswachter Laurens Bonenkamp over de mogelijkheden om gezond buiten aan de slag te zijn bij Staatsbosbeheer.
  • Ga met een NatuurWijzer de natuur in en kijk, voel, ruik, luister en proef. Want leren óver de natuur doe je ín de natuur! (voor kinderen van 4-12 jaar)
  • Samen op pad met Ronald van Zon van Gezond Natuur Wandelen en maak kennis met de mogelijkheden bij u in de buurt en ervaar de meerwaarde van groepsgewijs actief de natuur in.
  • Kom met het hele gezin buitenspelen tot je groen ziet met Natuursprong.
  • Door de bomen het bos weer zien en lekker naar buiten. Ga op pad met Esther Boer Natuurcoach en je komt tot bewustwording en inzicht.
  • Wandel mee en ervaar de rust van de natuur tijdens de stiltewandeling.
  • Bezoek de informatiemarkt met o.a. de demonstratie van de BeterinhetGroen-zoeker voor alle groene gezonde activiteiten bij u in de buurt.

Trek voor buitenactiviteiten je wandelschoenen aan!

Aanmelden

De Beleefdag Beter in het Groen Schoorl is gratis. Je hoeft je niet aan te melden. Ter plekke kun je je inschrijven voor buitenactiviteiten. Let op, voor buitenactiviteiten geldt: vol = vol.

Locatie

De Beleefdag Schoorl vindt plaats in / bij Buitencentrum Schoorlse duinen, Oorsprongweg 1 (navigatie-adres Heereweg 62), 1871 HA Schoorl.

De buitenactiviteiten starten vanaf de ingang van het Buitencentrum.

Contact

De Beleefdag Beter in het Groen Schoorl is georganiseerd door Staatsbosbeheer. Voor vragen over de Beleefdag Beter in het Groen Schoorl, neem contact op met Erna van de Wiel (e.wiel@staatsbosbeheer.nl).