Vind passend aanbod in BihG-zoekerBijna een half jaar geleden is de Beter in het Groen-zoeker gelanceerd. Inmiddels is er al op 650 locaties gezond aanbod in het groen vindbaar! Tijd om terug te blikken en vooruit te kijken. Hoe wordt de zoeker  in de praktijk gebruikt?

Een paar feiten op een rijtje:

  • Er zijn meer dan 10.000 bezoekers sinds de lancering op 22 juni 2015.
  • Het vaakst wordt gezocht naar passend aanbod in Zuid-Holland (19%), Noord-Holland (18%), Utrecht (13%), Noord-Brabant (11%), Gelderland (10%) en Friesland (10%).
  • In de zoeker kun je ook gericht zoeken. Het vaakst zoeken mensen op bewegen, ontmoeten en ontspannen. Verder wordt met name voor de doelgroepen volwassenen en senioren passend aanbod gezocht.
  • Acht websites ontsluiten de zoeker op dit moment. De zoeker werd het afgelopen half jaar het vaakst geraadpleegd via de websites van De Friesland Zorgverzekeraar, De Hart&Vaatgroep, de ouderenbond ANBO en sinds november ook via www.beterinhetgroen.nl.

Wist u dat?

  • De Beter in het Groen-zoeker een goed hulpmiddel is voor het stimuleren van bewegen en een gezonde leefstijl. Op bijna de helft van de 650 groene locaties wordt beweegaanbod geboden. Van buiten sporten met kind in de kinderwagen (Kidwalk, Heemskerk) tot wandelen met Parkinson (Thor, Roosendaal).
  • www.beterinhetgroen.nl als relevante website wordt genoemd in de nieuwe Zorgmodule Bewegen. Deze is opgesteld door het Koninklijk Genootschap Fysiotherapie (KNGF) in samenwerking met het NHG (Nederlands Huisartsen Genootschap), patiëntenfederatie NPCF en partner De Hart&Vaatgroep.
  • Verspreid in Nederland op >250 groene locaties hulp wordt geboden voor herstel van stress of verlies. Sommige van deze coaches hebben al ruim tien jaar ervaring en hebben duizenden mensen succesvol begeleid in de natuur.
  • Ook initiatieven die alleen toegankelijk zijn voor cliënten kunnen worden aangemeld. Zoals deze week een woonlocatie voor mensen met psychische klachten in Andijk, waar bewoners werken in de moestuin als vorm van therapie. Wanneer wordt doorgeklikt op een initiatief is onder andere ook te zien op welke wijze een initiatief toegankelijk is.

Het jaar 2015 stond in het teken van het opzetten van Beter in het Groen; de aanleverwebsite en de zoeker. Het jaar 2016 staat in het teken van het breder benutten van dit maatschappelijke instrument. De partners werken samen aan het stimuleren van het gebruik van gezond aanbod in het groen. Niet alleen door burgers, maar ook door verwijzers zoals huisartsen, fysiotherapeuten, gemeenten en GGD-en. Daarmee gaan we verder in 2016 en wensen iedereen een gezond en groen nieuwjaar!

Zoek aanbod in het groen op postcode of plaats: http://www.beterinhetgroen.nl/zoekaanbod/

Lees meer over de criteria en meld relevant aanbod aan: http://www.beterinhetgroen.nl/aanmelden