In juni 2015 hebben samenwerkingspartners vanuit de Green deal Beterinhetgroen.nl en de gelijknamige pledge in het kader van ‘Alles is Gezondheid’ de Beter in het Groen-zoeker gelanceerd. Sindsdien hebben meer dan 15.000 bezoekers de Beter in het Groen-zoeker geraadpleegd en is er op meer dan 765 locaties gezond aanbod in het groen vindbaar.

Gezamenlijke ambitie

Staatsbosbeheer, De Friesland Zorgverzekeraar en MediQuest hebben deze week de ambitie uitgesproken om de komende twee jaar Beter in het Groen (BihG) gestaag verder te laten groeien. Dit gaan we doen samen met huidige en nieuwe partners, waarbij we een extra impuls willen geven aan de communicatie en streven naar een duurzame en betere inbedding van Beter in het Groen in andere projecten rondom natuur en gezondheid.

Positieve geluiden

De tendens voor groen en gezondheid is positief en groeiende. Vanuit meerdere invalshoeken wordt positief gereageerd op BihG en komt er steeds meer aandacht voor het initiatief. Niet alleen van aanbieders, juist ook van verschillende netwerken die ontstaan rondom het thema natuur en gezondheid met vertegenwoordigers uit het werkveld van preventie, zorg, sport en natuur. BihG neemt hierbij een kansrijke en unieke positie in.

Beterinhetgroen.nl:

  • Bundelt de krachten van partners uit verschillende sectoren;
  • Is een bruikbaar hulpmiddel om de gezonde waarde van natuur onder de aandacht te brengen bij professionals uit zorg en welzijn;
  • Geeft concreet invulling aan de verbinding tussen natuur en gezondheid door aanbieders de mogelijkheid te bieden zich aan te melden en zichtbaar te worden in de zoeker en door burgers en verwijzers een overzicht te bieden van begeleid aanbod in de buurt;
  • Is constant in beweging doordat er wekelijks nieuwe initiatieven bijkomen;
  • Is uniek in Nederland.